Zašto vam je potreban personalni trener

Koristite profesionalce za održavanje travnjaka, servisiranje automobila i popravke u vašem domu. Kada je za vaše fizičko zdravlje potrebno podešavanje ili plan održavanja, imate li odgovarajuće veštine za obavljanje posla? Ili je vreme da pozovete stručnjaka? Lični trener nije samo za poznate ličnosti ili visoko rangirane korporativne menadžere. Ljudi svih uzrasta, nivoa fitnesa i nivoa prihoda angažuju lične trenere koji će im pomoći da ispune svoje zdravstvene i velnes ciljeve“, dodaje on. Trener vam može pomoći da dođete u formu, smršavite ili vam dati sjajne savete za efikasan trening. Lični trener može pružiti sledeće prednosti :

Stručno uputstvo

Lični trener će formulisati sveobuhvatan plan vežbanja utvrđujući vaše ciljeve, dostupnost i istoriju zdravlja. Ako imate zdravstveno stanje ili bilo koje drugo ograničenje (poput hroničnog bola u leđima), trener će osmisliti prilagođeni režim koji odgovara vašim potrebama i sposobnostima. Ako ste početnik, dobićete uputstva o tome kako da izvodite određene vežbe i pravilno i bezbedno koristite opremu.

Motivacija

Svi se ponekad osećamo obeshrabreno dok smo u teretani. Lični trener zna kako da vas motiviše da izvučete maksimum iz treninga. Trener vas može ohrabriti da pređete te samonametnute granice i izazvati vas više nego što biste mogli sami. Ako vam je potrebna raznolikost, trener će donijeti novu perspektivu i nove ideje koje će izazvati vaše tijelo i um. Uživaćete u novim vežbama i opremi kao deo svog programa.

Odgovornost

Kada vežbate sami, lako je tu i tamo preskočiti sesiju ili potpuno pasti s vagona. Lični trener će vas držati odgovornim, pozivajući vas da se pridržavate svog fitnes programa. Sesija može takođe uključivati pregled vaše ishrane i ažuriranje vaše kondicije i/ili napretka u gubitku težine.

Saveti

Platoi su gotovo nezaobilazni deo fitnes putovanja jer vaše telo pada u zonu udobnosti ako iz dana u dan radite iste vežbe. Ako je vaš napredak u mršavljenju zastao i ne vidite nikakve rezultate, lični trener vam može pomoći da izađete iz kolotečine. Trener će vam pomešati rutinu kako bi vas provukao kroz sve prepreke ili platoe za smanjenje telesne težine.

Efikasnost

Lični trener će koristiti fitnes plan kako bi vam pomogao da maksimalno povećate rezultate u minimalnom vremenu, povećavajući efikasnost vašeg programa vežbanja. Ovo je posebno korisno ako imate ograničeno vreme za vežbanje. Usredsredićete se na rezultate i odgovarajuće tehnike, a nećete gubiti vreme i energiju na neefikasne vežbe.

U zavisnosti od vaših ciljeva i budžeta, možete koristiti ličnog trenera jednom nedeljno ili jednom mesečno. Možda biste samo želeli da ga isprobate jednom da vidite da li vam odgovara. Sve u svemu, izbor ličnog trenera velika je investicija za vašu kondiciju i zdravlje. Ahilej vam može pomoći da postignete svoje fitnes ciljeve. Svaka Ahilej teretana nudi sveobuhvatne programe koji će vam pomoći da postignete svoje zdravstvene i fitnes ciljeve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *